Conference League

Αυτός είναι ο 17χρονος, Σουμάιρα Μουέκα, που πήρε μαζί του ο Μαρέσκα ενόψει Παναθηναϊκού

Τ' όνομά του έκανε τον κόσμο να ψάχνεται και να ψάχνει. Ο νεαρός επθετικός, Σουμάιρα Μουέκα που ταξίδεψε με την Τσέλσι στην Αθήνα για το ματς του ΟΑΚΑ, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μαρέσκα.

Πρόκειται για ένα παιδί που αν και ακόμα πηγαίνει σχολείο, αγωνίζεται με άλλους ενήλικες και ξεχωρίζει. Ο Σουμάιρα Μουέκα δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με το ανδρικό τμήμα της Τσέλσι, αλλά δεν αποκλείεται να το κάνει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (19:45, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) για τη League Phase του Conference League.

Με τον αριθμό 76 στην πλάτη, ο Μουέκα ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής των «μπλε» το 2022, μετακομίζοντας στο Λονδίνο από την Μπράιτον, αν και είναι γέννημα – θρέμμα του Μπέρμιγχαμ.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο σκόραρε 12 φορές σε 20 συμμετοχές με το τμήμα κ-18 της Τσέλσι και φέτος προσφέρει τις υπηρεσίες του, ενώ, μόλις την περασμένη Κυριακή έκλεισε τα 17 του χρόνια. Βέβαια, οι «μπλε» δεν του έκαναν καλό δώρο, από τη στιγμή που ηττήθηκαν 2-1 από τη Λίβερπουλ, αλλά ο Μουέκα θέλει να διεκδικήσει την ευκαιρία του να παίξει στο Conference League.

Φυσικά αγωνίζεται ως σέντερ φορ, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και ως δεύτερος επιθετικός στο τμήμα κ-21, με τον Φιλίπε Κοέλιο να τον έχει ξεκινήσει 6 φορές. Η Φούλαμ ήταν εκείνη που «πληγώθηκε» δις από τον Μουέκα φέτος, με τον νεαρός ποδοσφαιριστή να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα στη νίκη με το τελικό 6-0 επί των «cottagers».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x